Vegan 38 de zile – Ce am experimentat?

petrifitness vegan

Sunt intr-o perioada cu multe schimbari, am fost plecat, am revenit si acum iti scriu dintr-o locatie noua.Ma resoftez. Si fac asta inclusiv din punct de vedere alimentar.

Cum a fost experienta mea in cele 38 de zile de regim vegan!

Hai sa-ti spun cum a inceput. Pe la sfarsitul lunii ianuarie, simteam ca e necesar sa schimb ceva in viata mea, fiind mereu in cautarea imbunatatirii stilului propriu de viata. Stii momentul ala in care vrei si esti dispus sa incerci ceva nou? Fix asta s-a intamplat ☺.
Si am inceput regimul alimentar vegan.
Adica am eliminat complet orice aliment (si, implicit, proteina) de origine animala. Deci fara carne, fara lactate, fara oua. Am inceput cu un experiment de 7 zile in care am testat retete vegane si am continuat pana astazi, adica 38 de zile.

Ce am experimentat?

Energie am avut relativ la nivel constant in toata perioada.
Mese: cantitativ, am mancat destul de putin. Nu am simtit nevoia sa compensez lipsa proteinei animale cu cresterea portiilor de mancare. E adevarat ca am consumat destul de multi carbohidrati si cantitate mai redusa de proteina. Nu, nu mi-am calculat si nu mi-am notat exact cantitatile, ceea ce nu e tocmai profesionist, dar am mers destul de mult pe feeling si pe cantitati masurate empiric.
Energie la antrenament: destul de scazuta; la fel si focusul. Mai mult, m-am simtit mai slabit decat in mod obisnuit la cateva antrenamente.
Energie sexuala: scazuta. Desi am consumat grasimi, seminte, unt de arahide, nu am fost multumit de cum m-am simtit perioada asta.
Intensificarea acneei: acum ceva timp am avut niste probleme cu acneea si in perioada asta am observat o accentuare. Motiv pentru care m-am documentat si am identificat o lipsa de zinc pe care am compensat-o cu un supliment si totul s-a reglat rapid.

Ce fac mai departe?

Am decis sa revin la proteina animala. Am decis asta, pentru ca in acest moment al vietii mele si la stilul meu de viata, nu este sustenabil sa continui o dieta de tip vegan.
Nu am simtit o imbunatatire drastica in niciun aspect al vietii mele si nici in plan mental. Am vrut foarte mult sa testez si confortul mental; pentru ca decizia de a incepe acest regim a fost pur emotionala, iar rezultatul nu a fost exceptional.
Deci…
Ma opresc aici, reintroduc proteina animala incet, progresiv de-a lungul urmatoarelor zile.
In viitor, e posibil sa revin la acest tip de dieta, dar o sa vad atunci in ce mod si pentru cat timp.
In loc de final,
Te incurajez sincer sa incerci si tu, considera-l un experiment, urmareste cum te simti si daca e oportun din perspectiva sanatatii tale. Nu intotdeauna ceea ce este la moda functioneaza in acelasi sens si in egala masura pentru toti. Dar cred ca e important sa incerci, pentru ca numai incercand vei invata ce ti se potriveste.
Si nu uita sa te documentezi. Daca te intereseaza mai mult aceasta tema, lasa-mi te rog un mesaj si eu te ajut cu surse suplimentare de informare. Iar tu, spune-mi cum te-ai simtit si ce ai invatat din experienta ta ☺

Iti multumesc pentru ca ai auuns pana aici si te rog sa-mi lasi un comentariu daca ai incercat modul asta de a manca.

Pana data viitoare, 
Live strong and stay healthy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X