Steroizii – Merita?

petrifitness steroizi

Astazi vorbim despre steroizii anabolizanti si consumul lor foarte des intalnit in industria fitness-ului si bodybuilding-ului.

Ce parere am despre steroizi?

Depinde de obiectivele tale si de ce ai acele obiective?

Raspunsul este DA, vei avea nevoie de steroizi daca motivatia ta este sa concurezi, sa urci pe scena si eventual sa incerci sa faci o cariera in fitness-modelling sau body-building.

Raspunsul este NU, daca obiectivul tau principal este sa te simti mai bine in pielea ta, sa ai mai multa incredere in tine, sa ai un corp flexibil si puternic si sa atingi un nivel de fitness ridicat dar nu neaparat cel de participare la un concurs.

Te-ai hotarat sa concurezi?

E important sa ai in vedere si sa iti planifici costurile:

  • costul substantelor
  • costul mancarii pe toata durata ciclului
  • costul suplimentelor care iti sunt necesare pe perioada de pregatire pentru concurs.

Dupa ce le-ai pus toate pe foaie si ai inteles ce urmeaza sa faci si iti permiti din punct de vedere financiar sa faci lucrul acesta, cauta pe cineva care sa te indrume.

O persoana care a concurat sau antreneaza oameni care concureaza, pentru a-ti recomanda ce substante sa consumi si pentru a minimiza riscurile si efectele adverse ale steroizilor.

Un antrenor care pregateste astfel de oameni iti poate oferi din experienta sfaturi si indrumari pe care nu le-ai putea obtine din nici o sursa on-line, de aceea consider ca e important sa lucrezi cu oameni.

In orice alta situatie ,exceptand cea in care vrei sa concurezi sau sa faci o cariera in fitness/bodybuilding, NU iti recomand sa consumi steroizi si iti voi explica de ce:

  1. Rezultatele pe care le obtii dupa un ciclu dispar in proportie de 90% daca ai incheiat acel ciclu si nu il vei mai relua niciodata.
  2. Costurile sunt foarte mari daca vrei sa iei niste substante de calitate care sa aiba un impact cat mai mic asupra sanatatii corpului si organelor interne.
  3. Pot aparea efecte adverse: schimbari de dispozitie, depresie(post-ciclu), oprirea temporara a secretiei naturale de testosteron(corpul nu mai este nevoit sa produca natural, deoarece primeste din surse exterioare).

In concluzie:

Pentru a avea un corp armonios, musculos si flexibil este necesar sa inveti cum calculezi caloriile ca sa-ti manipulezi corpul in functie de obiectivele tale: sa slabesti sau sa pui masa musculara.

In rest multa rabdare, antrenamente intense si vei obtine rezultate pe termen lung.

Poti vedea mai multe in acest interviu cu Marius Dragomir (Castigator al mai multor concursuri de body-building si locul 3 la Arnold Classic Europe 2016)

Live strong and stay healthy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *