Ce trebuie să știi despre sare?

consumul de sare

Sarea de masă este clorură de sodiu (NaCl). Este practic un tip de sare din care s-au extras micronutrienții și mineralele și a rămas doar gustul.

O numesc sare “goală”. Mineralele extrase din sare sunt sintetizate chimic și vândute în compoziția capsulelor și tabletelor cu multivitamine și minerale.

Este mai profitabil pentru industria alimentară să vândă mai multe produse obținute dintr-unul singur.

Sarea este vitală pentru anumite procese chimice din corp.

Echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, reducerea acidității celulelor corpului sau prevenirea crampelor musculare sunt doar câteva dintre procesele la care ajută sarea.

Ce alternative ai?

Există două tipuri de sare: de mină și de mare.

  • Sarea de mină – se extrage din mină și este cel mai procesat și rafinat tip de sare.
  • Sarea de mare – se obține prin evaporarea apei de mare fiind bogată în minerale și microelemente. Este consumată de oameni din vremuri preistorice.

Recomandări pentru consumul de sare:

  1. Folosește sare de mare, neprocesată. Eu prefer “sarea celtică”. Sarea provenită din zona Brittany – Franța este extrasă prin metode transmise din generație în generație cu unelte din lemn. Este un tip de sare care își păstrează conținutul de minerale. O poți găsi cu un search pe Google: sare celtică.
  2. Gustă mai întâi mâncarea și apoi adaugă sare dacă simți că este nevoie.
  3. Pentru sportivii care pierd electroliți și minerale prin transpirație și antrenamente intense, sarea este o sursă excelentă de a recupera aceste elemente.

Live strong and stay healthy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *