Ce înveţi din depresie?

ce inveti din depresie

E 4:30, m-am trezit și am început să scriu. Am dormit bine până acum, m-am apucat să scriu chiar dacă am mintea goală.

Ce înveți din depresie?

Înveți să ai răbdare “infinită” dacă vrei să ieși din ea, viu.

Depresia se simte ca o stare fără vlagă, fără energie și o senzație că nu o să mai ieși de acolo niciodată. Dacă vei încerca să te “zbați” și să te “lupţi” cu ea din minimul acela de energie, te vei afunda și mai tare. Vei crea dezechilibre în corp – prin diverse vicii, pastile sau gânduri negre.

Starea de depresie este ca un nisip mișcător și încercarea de a ieși de acolo prin efort nu are nici un sens.

Cel mult, luptându-te cu ea pentru că așa crezi că e bine sau așa ești sfătuit, te poate face să-ți pierzi de tot sensul și să-ți iei viața, pentru că te grăbești.

Ce te ajută să faci de-a lungul unei zile?

Te trezești și e acolo, ea nu dispare decât în somn. E ca o răceală. Acele câteva zile cât ești răcit, va trebui să faci totul cu răceala în corp.

Așa că o zi de depresie arată că o zi de răceală. Las-o să fie și tu fă ce ai de făcut, nu vorbi de ea, conștientizează-i prezența și atât. Nu e necesar să faci ceva pentru ea pentru că nu e reală – e o fantomă. E ca și cum ai face un ceai pentru o fantomă și te-ai supăra că nu-l bea.

Ajută să meditezi, să faci sport – orice formă (30 minute), să bei multă apă și să mănânci cât mai curat (fructe, legume, proteine).

Evită pe cât posibil “zahăr-ul” în orice formă (sucuri, prăjituri) pentru că e foarte ușor să cazi în capcană și să tânjești după spike-ul de dopamină din creier care ține fix cât mănânci din prăjitură, după care te simți mai aiurea decât înainte.

Textul de mai sus este un fragment scris de mine prin anul 2017, într-un caiet, într-o dimineață.

Nu știu exact luna și nici ziua dar sunt niște gânduri puse pe foaie și m-am gândit că poate treci si tu prin starea asta.

Live strong and stay healthy!☯

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *