16 luni fără să consum carne

16-luni-fara-carne

Nu am mai consumat carne și am experimentat, să văd cum funcționează corpul și mintea.

O să-ți zic experiența mea fără carne și ce am simțit în perioada asta, contiuand să mă antrenez cu greutăți în sală și să țin clase de spinning.

Cum s-a simțit antrenamentul în sala de fitness?

În ceea ce privește forța la împins și tras greutăți, am simțit o scădere datorită faptului că am căutat să păstrez aceleași greutăți la antrenament dar corpul trecea printr-o perioadă de adaptare la un nou tip de combustibil. După 3 luni, corpul s-a adaptat și am început să mă simt mai bine. Am realizat că aveam o barieră mentală și îmi spuneam că sunt mai slab pentru că nu consum carne. După astea 3 luni am înțeles că se poate și fără carne.

Ce schimbări au apărut?

Corpul s-a modificat puțin. Am mai lăsat să plece niște kilograme, s-a mai dus și din masă musculară, însă am devenit mai agil, mai flexibil, mai zvelt și s-a îmbunătățit mult postura. Mă simțeam mai “usor” în acest corp.

Cum s-au simțit celelalte activități fizice?

Pe parte de cycling/spinning am observat o îmbunătățire a rezistenței cardiovasculare. Inima și plămânii lucrau mai ușor și aveam o energie constantă.

Ce am observat pe partea mentală?

Aici este locul în care am observat cea mai mare diferență. Practic meditația, zilnic, de vreo 5 ani. Faptul că am scos carnea, a accelerat efectele acesteia și am devenit mult mai echilibrat, mai calm, mai răbdător, mai profund.

Ce fac acum?

Am reintrodus carnea: pește, curcan și vită.Asta îmi cere corpul în acest moment și îi respect dorința.

Ce am învățat din perioada asta?

Industria alimentară are multe “feţe” și sunt multe aspecte care nu sunt în regulă, cum ar fi: tratarea cu cruzime a animalelor care urmează să fie sacrificate, folosirea antibioticelor și hormonilor care ajung ulterior în corpul nostru și multe altele.

Pe de altă parte, accesând orice tip de “doctrină alimentară” și ignorând toate semnele corpului și minții în ideea că salvez animalele și planeta, dar eu nu mă simt bine în corp, e un pic dezechilibrată.

Ca să poți salva planeta, e necesar să ai energie și să te salvezi prima dată pe tine. Ce pot eu să fac este să caut să rămân în cea mai bună formă, să îmi respect corpul și nevoile lui, să caut să aleg surse cât mai “curate”.

Pentru a face alegeri mai conștiente și a acționa asupra lor, ai nevoie de energie: fizică și mentală. Dacă îți asculți corpul și îl observi îți va spune ce tip de combustibil are nevoie pentru acea perioadă a vieții tale.

Asta este perspectiva mea și modul de a privi lucrurile în acest moment.

Se va schimba în timp? Bineînțeles!

Totul se schimbă, nimic nu rămâne fix!

Live strong and stay healthy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X